Εθελοντισμός στο Νηπιαγωγείο Γλύφας

Ο εθελοντισμός είναι στάση ζωής.Το να θες να προσφέρεις με τις δυνατότητες ή τις δεξιότητες σου είναι ουσιαστικά μια διαδικασία που έχει προέλθει από το περιβάλλον, την οικογένεια και τις αξίες που έχουμε.

Όλοι μπορούμε να προσφέρουμε και κάπως έτσι ξεκίνησε η ιδέα της ανακαίνισης του νηπιαγωγείου Γλύφας με την πρωτοβουλία γονέων, της Προϊσταμένης του Νηπιαγωγείου και του Διευθυντή του Σχολείου και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.
Μια εβδομάδα πολύ πιεστική και κουραστική που όμως δεν πτόησε τις μαμάδες από τον τελικό τους στόχο.
Με όλες τις δικές τους δυνάμεις και με την συνεισφορά αρκετών ανθρώπων κατάφεραν να δημιουργήσουν έναν χώρο ανακαινισμένο και όμορφο για τα παιδιά τους.

Ο σχεδιασμός του χώρου και οι εικονογραφήσεις έγιναν από την Interior Designer και μαμά κ.Τιλιγαδά Γιασεμή που είχε και την επιμέλεια και οργάνωση της ανακαίνισης-αλλαγής του χώρου.

 «Η ιδέα μας ξεκίνησε με σκοπό να δείξουμε στα παιδιά μας τι μπορούμε να κάνουμε μέσα από συλλογική εθελοντική δράση και πως οι άνθρωποι έστω και με λίγους πόρους μπορούν να προσφέρουν και να δημιουργήσουν. 
Κίνητρο μας ήταν τα πρόσωπα των παιδιών μας όταν θα αντίκριζαν ένα χώρο που θα ήταν έμπνευση γι’αυτά.
Η συνεργασία βέβαια ξεκίνησε με τον εμπιστοσύνη που μας έδειξαν η Προισταμένη του Νηπιαγωγείου κ.Ντόνα Όλγα και ο Διευθυντής του Σχολείου κ.Καραγεώργος Αθανάσιος και μας τιμά το γεγονός ότι μας επέτρεψαν να προσφέρουμε στα παιδιά μας αυτό που είχαμε ονειρευτεί.
Προσωπικά θα ήθελα να ευχαριστήσω τις φίλες μαμάδες Χριστίνα Καθαροπούλου, Άννα Παύλου και Μερόπη Αντωνίου που ήταν το δεξί μου χέρι, μάτι και αυτί καθ’όλη την διάρκεια των 7 ημερών-πολλές φορές και μέχρι αργά τη νύχτα-. 
Χωρίς αυτές τίποτα από όλα αυτά δεν θα είχε ολοκληρωθεί.
Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω την Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ.Βασιλάκου Βασιλική για την υλική και ψυχολογική υποστήριξη καθώς και τον Πρόεδρο της Ε.Π.Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Στυλίδας κ.Πρεμέτη Ιωάννη για την αρωγή του Δήμου στη δράση μας. Την δράση μας επίσης στήριξε η πρόεδρος κ.Τσιλαφάκη Μαρία και το συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας Γλύφας.
Ευχαριστώ θα ήθελα επίσης να πω και στους μπαμπάδες Κλόντι, Ιβάν και Ηλία που έβαψαν και έκαναν εξωτερικές εργασίες και στους φίλους μας Αλμπάν, Ειρήνη και Μαρία που βοήθησαν στο βάψιμο και σε εσωτερικές εργασίες αν και δεν έχουν δικά τους παιδιά στο σχολείο μας.
Ακόμη θα ήθελα να πω κι ένα ευχαριστώ σε όλους όσους μας τίμησαν με τις ευχές και τα καλά τους λόγια γιατί η ηθική υποστήριξη πολλές φορές είναι εξίσου δυνατή με την υλική.
Ονειρευτήκαμε, σχεδιάσαμε, δράσαμε και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε με κίνητρο το χαμόγελο των παιδιών μας.»

Οι δράσεις εθελοντισμού πρέπει να επικροτούνται και να υποστηρίζονται και μακάρι στο Δημοτικό Σχολείο Γλύφας να γίνουν ακόμη περισσότερες όμορφες παρεμβάσεις που βοηθούν τόσο πολύ στην ψυχολογία των παιδιών.Δείτε επίσης

Ακολουθηστε μας