Ολοκλήρωση αποχέτευσης πόλης Στυλίδας - Προσαγωγή λυμάτων στην ΕΕΛ Λαμίας


Την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 11:00 το πρωί, στην κεντρική πλατεία της Στυλίδας, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του μεγάλου έργου υποδομής του Δήμου Στυλίδας:
Ένα προσωπικό στοίχημα του Δημάρχου Στυλίδας Αποστόλη Γκλέτσου και ένα όνειρο δεκαετιών για τους κατοίκους της Ανατολικής Φθιώτιδας εγινε  πραγματικότητα με την ολοκλήρωση του αποχετευτικού δικτύου και του αγωγού μεταφοράς των λυμάτων στον Βιολογικό Καθαρισμό του Δήμου Λαμιέων . Τη Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017 στις 11:00 το πρωί, στην κεντρική πλατεία της Στυλίδας, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια αυτού του μεγάλου έργου υποδομής για το  Δήμο Στυλίδας. 

Απο το 1992 στο Δήμο Στυλίδας δαπανήθηκαν εκατοντάδες εκατομμύρια στη μαύρη τρύπα του Βιολογικού Καθαρισμού χωρίς το εργο να λειτουργήσει ποτέ και οι μηχανολογικές και κτιριακές εγκαταστάσεις με ευθύνη των προηγούμενων δημοτικών αρχών που διοίκησαν το Δήμο Στυλίδας να εχουν απαξιωθεί και ο χώρος να λειτουργεί ως μια απέραντη χωματερή . 

Πρόκειται για ένα μυθώδες σκάνδαλο , όπως το έχει χαρακτηρίσει ο σημερινός Δήμαρχος Στυλίδας για το οποίο κανένας πολιτικός και υπηρεσιακός παράγοντας δεν εχει λογοδοτήσει μέχρι σήμερα . Για να ενταχθεί το εργο χρειάστηκε η σημερινή Δημοτική Αρχή του Αποστόλη Γκλέτσου να τρέξει έναν μαραθώνιο  γραφειοκρατικών διαδικασιών , φθάνοντας στο σημείο το 2011 να πάρει μια μεγάλη απόφαση να μεταφέρει τα λύματα της Στυλίδας στον Βιολογικό Καθαρισμό της Λαμίας . 

Στα πλαίσια μιας διαδημοτικής συνεργασίας του Δήμου Στυλίδας με το Δήμο Λαμιέων και την ΔΕΥΑΛ ,  το έργο του αγωγού μεταφοράς των λυμάτων εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ και ξεκίνησε ενας αγώνας δρόμου για την υλοποίησή του .   

Το έργο χρηματοδοτήθηκε  από το πρόγραμμα  ΕΠΠΕΡΑΑ (Ταμείο Συνοχής -Εθνικοί πόροι ) και  Φορέας υλοποίησης ηταν  η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης Λαμίας .

Το μεγάλο αυτό εργο υποδομής , το σημαντικότερο για την Ανατολική Φθιώτιδα  αφορά  την κατασκευή Κεντρικού Αποχετευτικού Αγωγού και τριών αντλιοστασίων για την προσαγωγή των λυμάτων των οικισμών Στυλίδας, Αγίας Μαρίνας στην υφιστάμενη Ε.Ε.Λ. Λαμίας.

Ειδικότερα, περιλαμβάνονται:
1. Το αντλιοστάσιο Στυλίδας Α/Σ 0, το οποίο δέχεται τα λύματα της Στυλίδας. 

2. Το αντλιοστάσιο Αγ. Μαρίνας Α/Σ 1, το οποίο δέχεται τα λύματα της Στυλίδας και τα λύματα της Αγ. Μαρίνας. 

3. Τo αντλιοστάσιο Α/Σ 2, το οποίο θα δέχεται το σύνολο των λυμάτων από τους τρεις οικισμούς. 

Το εργο εγκαινιάστηκε την Κυριακή  το πρωί με τις ευλογίες του Μητροπολίτη Φθιώτιδας κ. Νικολάου και την παρουσία ολων των βουλευτών του νομού Φθιώτιδας (Αποστόλης Καραναστάσης , Θανάσης Μιχελής , Δημήτρης Βέττας , Γιάννης Σαρακιώτης , Χρήστος Σταικούρας ) , του Δημάρχου Λαμιέων Νίκου Σταυρογιάννη , του Αντιπεριφερειάρχη Θύμιου Καραίσκου , του πρώην Δημάρχου Λαμίας Γιώργου Κοτρωνιά , του Λιμενάρχη Στυλίδας κ. Καλαμίδα , του Διευθυντή της ΔΕΥΑΛ Γιάννη Θεοδωρακόπουλου , του Διοικητή του Νοσοκομείου Λαμίας Παναγιώτη Ζυγούρη , δημοτικών συμβούλων του Δήμου Στυλίδας και υπηρεσιακών παραγόντων . 

Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Στυλίδας Αποστόλης Γκλέτσος αναφέρθηκε στα προβλήματα , τα εμπόδια και τις δυσκολίες που χρειάστηκε να ξεπεράσει η σημερινή Δημοτική Αρχή για να υλοποιήσει ενα μεγάλο εργο σπουδαίας περιβαλλοντικής σημασίας για ολόκληρη την περιοχή και ευχαρίστησε ονομαστικά ολους οσους συνέβαλαν στο να ολοκληρωθεί το αποχετευτικό και ο αγωγός μεταφοράς των λυμάτων στο Βιολογικό της Λαμίας  , με ιδιαίτερη αναφορά στους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης και στην Σύμβουλο του Δήμου Βάνα Φύκα . 

Ο Δήμαρχος αφιέρωσε το εργο στη μνήμη του πατέρα του και κάλεσε τον επιχειρηματία Γιάννη Καλαντζή απο τη Στυλίδα που δραστηριοποιείται στην εκκένωση βόθρων ,  να κόψει την κορδέλα , λέγοντας οτι αν και θα εχανε απο την υλοποίηση του αγωγού , εν τούτοις ηταν απο τους ενθερμους υποστηρικτές του εργου βάζοντας πάνω απ'ολα το συμφέρον της Στυλίδας και των συμπολιτών του . 

 Η υπογραφή της σύμβασης του εργου εγινε επι των ημερών του Δημάρχου Λαμιέων Νίκου Σταυρογιάννη και φέρει την υπογραφή του . Εκφράζοντας την ικανοποιησή του για την ολοκλήρωση του εργου ο κ. Σταυρογιάννης τόνισε οτι είναι ''ενα έργο που συμβάλει στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Στυλίδας αλλά και στην προστασία του οικοσυστήματος του Μαλιακού. 
Ένα έργο που αναδεικνύει την διαδημοτική συνεργασία αλλά και τον πρωταγωνιστικό ρόλο που έχει η ΔΕΥΑΛ για την προστασία του περιβάλλοντος σε ένα μεγάλο κομμάτι της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος.”  


lamiakos-typos.gr

Δείτε επίσης

Ακολουθηστε μας