Πελασγία 2ο Ανοιχτό Τουρνουά BASKETBALL

Οι όροι του τουρνουά είναι οι παρακάτω:

Κάθε ομάδα αποτελείται από 3 ή 4 παίκτες (3 βασικοί, 1 αναπληρωματικός). 

Κόστος συμμετοχής: 20€ ανά ομάδα. 

Κάθε αγώνας τελειώνει στους 11 πόντους (μέσα από το τρίποντο 1 πόντος, τρίποντα 2). 

Το τουρνουά θα ξεκινήσει την Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016 το απόγευμα και θα διαρκέσει ως και την Κυριακή 24  Ιουλίου 2016. 

Κάθε ομάδα υποχρεούται να δηλώνει έναν υπεύθυνο που θα αναλάβει την επικοινωνία με τους διοργανωτές και όλα τα διαδικαστικά. 

- Κάθε ομάδα αποτελείται από 3 ή 4 παίκτες, που δηλώνονται πριν το τουρνουά και δεν μπορούν να αλλάξουν κατά τη διάρκειά του. Ελάχιστος αποδεκτός αριθμός παικτών κάθε ομάδας οι 3. 

- Κάθε αγώνας τελειώνει στους 11 πόντους ή στα 20 λεπτά. 

- Οι ημιτελικοί και ο τελικός λήγουν στους 21 πόντους. 

-Ανάλογα με τον αριθμό των συμμετοχών θα καθοριστεί μετά από κλήρωση ο διαχωρισμός σε ομίλους & η διασταύρωση μεταξύ των ομάδων. 

- Σε κάθε αγώνα καθεμία από τις ομάδες έχει δικαίωμα για 10 αλλαγές. 

- Οι αλλαγές γίνονται είτε μετά από καλάθι είτε όταν η μπάλα είναι «νεκρή», ποτέ κατά τη διάρκεια φάσης. Για να γίνει αλλαγή θα πρέπει να φωνάξει «αλλαγή» ο παίκτης που επιθυμεί να εισέλθει, βρισκόμενος δίπλα στον κριτή του αγώνα. 

- Κάθε καλάθι μέσα από τη γραμμή του τριπόντου μετράει για έναν πόντο (1 πόντο). Τα καλάθι που επιτυγχάνονται έξω από τη γραμμή του τριπόντου μετρούν για 2 πόντους. 

- Μετά από επιτυχημένο καλάθι η μπάλα πηγαίνει στην ομάδα που σκόραρε (winner’s out). 

- Ένας παίκτης αποβάλλεται αν υποπέσει σε 7 ατομικά φάουλ. Όταν ένας παίκτης αποβληθεί δεν έχει δικαίωμα να ξαναπαίξει στον συγκεκριμένο αγώνα, αλλά αγωνίζεται κανονικά στον επόμενο. Μια ομάδα μπορεί να συνεχίσει να παίζει ακόμη και με 2 παίκτες. Αν αποβληθούν 3 παίκτες της κατά τη διάρκεια ενός αγώνα (ή αν μείνει με 1 ενεργό παίκτη εφόσον έχει δηλώσει 3 εξαρχής) ο αγώνας καταλογίζεται με το τότε υπάρχον σκορ στην αντίπαλη ομάδα. 

- Στα πρώτα 6 ομαδικά φάουλ η μπάλα επαναφέρεται από το πλάι, ανεξαρτήτως του πού έγινε το φάουλ κατά τη διάρκεια της φάσης. 

- Μετά τα 6 ομαδικά φάουλ (από το 7ο και στο εξής), σε κάθε φάουλ της εν λόγω ομάδας σουτάρει μια βολή η αντίπαλη (ο παίκτης που το κέρδισε). 

- Στον ημιτελικό και τον τελικό, οι βολές ενεργοποιούνται από το 10ο φάουλ και στο εξής. 

- Σε κάθε αγώνα υπάρχει διαιτητής/κριτής  που κρατάει το σκορ, τα φάουλ και το χρόνο. Ο κριτής είναι υπεύθυνος για να λύσει οποιαδήποτε διαφωνία υπάρξει ανάμεσα στις ομάδες μέσα στον αγώνα (φάουλ, διεκδικήσιμη μπάλα). Η απόφαση του κριτή είναι οριστική και δεν μπορεί να αναιρεθεί ούτε να αμφισβητηθεί. 

- Όλες οι ομάδες και οι συμμετέχοντες υποχρεούνται να έχουν κόσμια και όχι αντιαθλητική συμπεριφορά απέναντι στην αντίπαλη ομάδα και τους διαιτητές, αλλιώς είναι στη διακριτική ευχέρεια των διοργανωτών να αποβάλλουν από τον αγώνα ή και το τουρνουά όποιον παίκτη δεν μπορεί να τηρήσει τον κανονισμό αυτό. Το χρηματικό ποσό της συμμετοχής δεν επιστρέφεται σε περίπτωση αποβολής. 

- Σε κάθε αγώνα κάθε ομάδα έχει δικαίωμα ενός time-out διάρκειας 45 δευτερολέπτων. 

- Η επαναφορά της μπάλας μετά από καλάθι ή φάουλ γίνεται από τις πλάγιες γραμμές του γηπέδου έξω από τη νοητή γραμμή προέκτασης του τριπόντου. 

- Η εσκεμμένη καθυστέρηση του παιχνιδιού τιμωρείται με μια ελεύθερη βολή. Υπεύθυνος για την κατάδειξη της καθυστέρησης από μια ομάδα είναι ο διαιτητής του αγώνα. Η απόφασή του δεν αμφισβητείται. 

- Σε περίπτωση ισοπαλίας μετά το πέρας των 20 λεπτών θα εκτελεστούν 3 βολές από κάθε ομάδα (από 3 διαφορετικούς παίκτες) για να καθοριστεί ο νικητής. 

- Στους ημιτελικούς και τον τελικό θα υπάρχει διαιτητής που θα εφαρμόζει τους κανονισμούς του τουρνουά. 

- Οι ομάδες υποχρεούνται να είναι παρούσες στο γήπεδο των αγώνων από την έναρξη του τουρνουά. Θα υπάρχει πίνακας στον οποίο θα ανακοινώνεται ποια ώρα και σε ποια μπασκέτα αγωνίζεται κάθε ομάδα. 

- Οι ομάδες είναι υπεύθυνες για την έγκαιρη προσέλευσή τους στο γήπεδο στην αρχή του τουρνουά, αλλά και σε κάθε αγώνα ξεχωριστά. Αν 5 λεπτά μετά την προγραμματισμένη έναρξη ενός αγώνα μια ομάδα δεν έχει δώσει το «παρών», ο εν λόγω αγώνας θα καταλογίζεται στην αντίπαλη ομάδα. 

- Κάθε παίκτης λαμβάνει μέρος στο τουρνουά με δική του ευθύνη σε ό,τι αφορά στη σωματική του ακεραιότητα. 

- Ο υπεύθυνος επικοινωνίας κάθε ομάδας είναι αρμόδιος για την ομαλή επικοινωνία της ομάδας του με τους διοργανωτές και την έγκαιρη εξόφληση του ποσού συμμετοχής. Εφόσον οι διοργανωτές δεν μπορούν να έρθουν σε επικοινωνία με μια ομάδα πριν το τουρνουά τότε η ομάδα θα αποκλείεται από τους πίνακες χωρίς να της επιστραφούν τα χρήματα συμμετοχής. Εφόσον μια ομάδα δεν εξοφλήσει έγκαιρα (μετά τη συμφωνία με τους διοργανωτές) το ποσό συμμετοχής της, τότε δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στο τουρνουά, ακόμη κι αν έχει ήδη τοποθετηθεί στους πίνακες. 

- Συμμετοχή στο τουρνουά προϋποθέτει πλήρη αποδοχή των παρόντων κανονισμών.

Λόγω των πολλών συμμετοχών θα δοθεί παράταση μέχρι της 9/07/2016Το Τουρνουά αξίζει να σημειωθεί ότι θα γίνεται από 20:00-22:30. Το γήπεδο θα είναι φωταγωγημένο και θα παρέχονται δωρεάν νερά στις ομάδες. Θα υπάρχει ένα αναψυκτήριο (κυλικείο) με αναψυκτικά, μπύρες, σουβλάκια κλπ. Επίσης θα υπάρχει και μουσική

Δείτε επίσης

Ακολουθηστε μας